25 maart 2020

Gaat niet door: WO2 café, voor uw oorlogsverhaal

Locatie: Bibliotheek Nijkerk Tijd: 12:00 u - 14:00 u

Dit gaat helaas niet door. De bibliotheek is in ieder geval tot 6 april gesloten vanwege corona maatregelen.

Van 5 maart tot en met 15 april 2020 zijn er verspreid over de hele provincie Gelderland WO2-cafés. Op 25 maart zijn ze aanwezig in Bibliotheek Nijkerk. Tijdens deze tour langs zeventien Gelderse bibliotheken is iedereen die een oorlogs- of bevrijdingsverhaal wil delen van harte welkom om langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en de bevrijding kunt u meenemen naar deze lunchbijeenkomsten.

Er zijn historici en oorlogskenners aanwezig om de verhalen en objecten te beoordelen of om informatie te geven als u een vraag heeft. Historische verenigingen nemen bijzondere stukken mee. Omroep Gelderland doet op locatie verslag van het WO2-café via Radio en TV. Een selectie van deze verhalen wordt in de loop van 2020 openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform mijnGelderland.nl en natuurlijk op Omroep Gelderland.

Bibliotheek Nijkerk. Frieswijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk

Organisator: Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD, de Gelderse bibliotheken en Omroep Gelderland. De cafés worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: info@wo2gld.nl of georges.elissen@rijnbrink.nl. Contactpersoon Bibliotheek Nijkerk: petra.boessenkool@bibliotheeknijkerk.nl