08 april 2020

Gaat niet door: Symposium Het blijvende belang van egodocumenten en oral history

Locatie: Stadhuis Tijd: 15:30 u - 17:30 u

Vanwege coronamaatregelen gaat dit symposium niet door.

Sprekers:
* Dr. John Exalto (Vrije Universiteit) over het gebruik van egodocumenten bij historisch onderzoek.
* Dr. Anton van Renssen over het blijvende belang van oral history

Ook wanneer de herdenking van 75 jaar Bevrijding over enkele maanden voorbij is, blijft aandacht voor het verleden van belang. Een trend waar al enige tijd sprake van is, is de toenemende aandacht voor oral history – oftewel, het op systematische wijze interviewen van mensen over hun verleden. Daarover en over het belang van egodocumenten voor het begrijpen van verleden én heden gaat dit minisymposium. Dat symposium vindt plaats ter gelegenheid van het verschijnen van de bewerkte dagboeken – een zeer onderhoudend en relevant egodocument – van de Nijkerkse oorlogsburgemeester Zwaantinus Bruins Slot (1903-1985).

Na afloop van het symposium vindt de presentatie plaats van het boek: ‘Gekkop’. Hoe burgemeester Zwaantinus Bruins Slot Nijkerk de oorlog doorloodste door Anton van Renssen

Locatie: Trouwzaal/Oude raadszaal Stadhuis, Kolstraat 27, Nijkerk

Toegang alleen op uitnodiging.