03 april 2020

Gaat niet door: Expositie Hoevelaken 75 jaar vrij

Locatie: Doggenaar Wonen Tijd: 10:00 u - 17:00 u

Dit gaat helaas niet door vanwege corona maatregelen.

In 2020 herdenkt Hoevelaken 75 jaar vrijheid.  Met een speciale thema-expositie en een etalagekunstroute in Hoevelaken besteden Kunstcentrum Collage en Kunstroute Hoevelaken aandacht aan dit feit.

Cursisten van het Kunstcentrum en kunstenaars uit Hoevelaken hebben zich laten inspireren door het thema. Vanuit die gedachte zijn aansprekende werken ontstaan: “75 jaar vrijheid in beeld”, kunstwerken met een verhaal! De jaarlijkse cursisten-expositie van Kunstcentrum Collage vindt gelijktijdig plaats en draagt de titel: “Beleef de vrijheid van kunst”.

Omdat juist beeldende kunst bij uitstek geschikt is om het thema vrijheid uit te drukken, heeft het Collage-team besloten dit thema aan haar jaarlijkse expositie te koppelen. Gedurende het afgelopen half jaar hebben cursisten met hun docent de gelegenheid gehad zich in het thema te verdiepen. Het bijzondere is dat daarmee vele persoonlijke verhalen zijn gebruikt om vrijheid in het algemeen op een bijzondere manier in beeld te brengen. Te zien zijn ruim honderd kunstuitingen: tekeningen, schilderijen, collages, foto’s, beelden en objecten met een bijzonder verhaal.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de gezamenlijke openingsavond op 3 april, vanaf 19.30, bij te wonen. Deze zal plaatsvinden in de toonzalen van Doggenaar Wonen, Zuiderinslag 4 in Hoevelaken.

De thema-expositie van Kunstcentrum Collage is vrij te bezoeken t/m zaterdag 2 mei, op winkelopeningstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie: toonzalen van Doggenaar Wonen, Zuiderinslag 4 in Hoevelaken

Organisatie: Kunstcentrum Collage en Kunstroute Hoevelaken